BLOG BARU..

Sayugia ingin aku beritahu. Aku udah bina blog baru. Blog ini akan aku tinggalkan sebagai harta berharga dalam hidup.

Kalau sudi singgah di sini!

Terima kasih atas selama ini kalian tekun melayari blog aku mengutip pengetahuan dan memberi pandangan.

Selasa, Disember 14, 2010

I'll Be With You!

Balik dari kerja kelmarin dulu, aku tumpangkan seorang rakan. Berbangsa Cina. Aku pernah tuliskan kisah bersamanya sebelum ini. Cuma aku tak berikannya satu nama. Hari ini aku namai dia sebagai L, ok?

"How is your wife?"

"OK. Just take care her as usuall.."

"She is lucky having husband like you. Honest and  humble"

"Ye ka.." sambil menekan punat lagu kereta ke USB mode. Tiba-tiba berkumandang lagu  ini - Rest Of My Life.

"Wah.. what song is this. Very nice lah!"

"Maher Zain. This singer is very popular now after a group of Inteam and Raudhatus Sakinah join and held a concert in KL". Susah pulak aku nak explain dalam BI ni.

"What is Raudhatus Sakinah?"

"O... Ini satu center yang jaga perempuan yang terlanjur. Mereka jaga in Islamic ways.." Ada sikit rasa segan jauh di sudut hati. Segan kerana pernah dia bertanya aku satu dua soalan yang pedih - kenapa Melayu ramai kes dadah, terlanjur dan rogol. Aduhhh... susah nak jawab!

"You not join them? I thought you like to join all this charity?"

"Mmm.. nak kata 100% tu maybe not. But tolong sikit-sikit tu ada. Raudhatus Sakinah ini actually form by my NGO too.. "

"Ooo.. aiya..very nice song la..

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you.


Can you give to me, one?"

"Boleh. Tapi ini Islamic song?"


"O, It is ok. I like the words. Very romantic.."


Fikiran aku pun teraba-raba nak cari dimana mp3 lagu ni. Agaknya dia ingat ini lagu cinta, kut!

"Ok. Drop me here. Thank you so much. Take care your wife, ya!"

Ok, sambil aku berfikir lagi.... Adakah cukup sekadar itu sahaja tugas ku dalam menyebarluas dakwah islamiah kepada non-muslim seperti dia?

Teringat ibu_suri...yeah.. For the rest of my life, i'll be with you!

31 ulasan:

Kamsiah berkata...

semoga terbuka hatinya utk lbh mengenali islam...

kakcik berkata...

Lagu itu amat menyentuh jiwa seorang isteri...

Adinda Amy Sensei berkata...

best lagu ni..
saya suke jugak dgr lagu ni..
mendayu2...begitu mendalam makna..
huhu..

Insan Marhaen berkata...

kamsiah,
harap begitulah. tapi gambaran dia tentang imej umat islam tu la tak berapa nak syok..

kak cik,
agaknya begitulah perasaan si L

Amy,
jangan suke dengar jer. hayati liriknya juga..

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Tugas kita hanya menyampaikan dakwah, taufik dan hidayah adalah berhak dari Yang Maha Pencipta dan Pemberi..

nurazzah8 berkata...

IM,

terharu........

kakpah berkata...

salam im,
selalunya yang besar besar bermula dari yang kecil...
i like the song too. touching the hearts of the listeners.

Insan Marhaen berkata...

abd razak,
betul tu. hidayah adalah milik allah.

IM,
teringat lagu sweet charity... terharu!

kak pah,
betul. thousand miles start from single step.

ahsfantasy24 berkata...

lgu2 mher zain best..!
lg2 rest of my life ^^,

ibuintan berkata...

IM,

I know that deep in your heart... ibu-suri.. always and forever

ANATI SOKI berkata...

wooooh... lagu nih mmg best... layan

ainnoraini berkata...

saye suke dgr lagu ni...terasa tersentuh dan sayu jer...

@na berkata...

Salam IM, saya percaya ibu_suri berbangga dengan you...moga rasa kasih itu terus segar..

Kunang-Kunang berkata...

Salam IM,

Kadang lyric dalam bahasa inggeri lagi menyentuh hati kan. Bila diterjemah dah tak terasa sangat kehalusannya.

Apa pun semoga IM sekeluarga berada dalam rahmatNYA selalu.

S..U..D..@..I..S berkata...

manatau selepas dengar lagu tu..dia dia diberi hidayah...

Kakzakie berkata...

Salam IM,

It's touching when your rest of life will be with ibu_suri. Is true that she really rely on you and do hope your childrens can see all these....

MIMIE AIZA berkata...

lagu tu mmg utk isteri2 :)

maiyah berkata...

mmg sesuai utk ibu suri.. for the rest IM life :)

kalo nk uncle tom cuci kat sini bgtau le ngeeeee :D

biskut berkata...

mana lha tau sedikit sebnayak akan menyentuh hatinya untuk mengetahui lebih mendalam tentang lagu tuh..

Cik SHiNJU berkata...

Salam IM...

Sesuai lagu ni ngn IM...
Lagu ni sebenarnya Maher tulis buat isteri dia,Aisyah..

nik rosmawati berkata...

sangat suka lagu tu :)

Insan Marhaen berkata...

ahsfantasy24,
memang best. IM sentiasa bawa CD dia dalam kereta.

ibuintan,
you also should be always in your husband's heart too..

anati soki,
layan lagu jangan sampai lupa sembahyang..ek..

ainnoraini,
lagu boleh mengubat jiwa. boleh juga melukakan..

@na,
muga terus segar juga kasihmu pada sidia.

kunang-kunang,
2-2 pun ok. kena tengok cara penyanyi sampaikan juga.

Insan Marhaen berkata...

sud@is,
yelah.. mana kita tahu yer..

kakzakie,
hopefully touching with honest too..

mimie aiza,
tu la.. bila IM teliti liriknya memang macam gitu

maiyah,
tak apalah. kesian. letih dia cuci blog maiyah tak habis lagi!

biskut,
harap dia akan dapat hidayah.

cik shinju,
harap penasyid malaysia boleh buat lagu-lagu sebaik maher zain

nik rosmawati,
habislah penasyid malaysia.. maher zain dah takluki lagu kegemaran masakini..

ANATI SOKI berkata...

hehehe.. takpe2.. solat takkan pernah tinggal :)

Ms.Lilies berkata...

lagu ni best..
lirik best...melodi pun best

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji berkata...

kadang2 melalui lagu2 islamic yg merdu ni dapat membuka hati mereka mengenal islam..insyaallah...

lagu for the rest of my life ni memang mahsyukk :)

izman berkata...

saya pun suka dgn senikata lagu2 maher zain ni, cukup menarik.

salute dengan abang yg cekal menjaga ibu_suri.

maiyah berkata...

(only for U ibu_suri)
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you.. lalalala ;)

HASRUL NIZAM berkata...

Salam ziarah :)

"She is lucky having husband like you. Honest and humble"

ayat yang mantop... he3,amiin

Insan Marhaen berkata...

anati,
best la gitu. baru la cun luar dalam!

lilies,
blog lilies juga best!

feez,
masyuk takpa. jangan terasuk..

izman,
tkasih atas penghargaan. harap izman juga gitu nanti. dunia ini bulat..

maiyah,
tak baik nyanyi sambil cuci lantai. nanti cepat tua..

hasrul,
iye ke..tak perasaan..

Mak Su berkata...

oklah tu, sikit2, usaha juga.....
sertai dgn doa :)