BLOG BARU..

Sayugia ingin aku beritahu. Aku udah bina blog baru. Blog ini akan aku tinggalkan sebagai harta berharga dalam hidup.

Kalau sudi singgah di sini!

Terima kasih atas selama ini kalian tekun melayari blog aku mengutip pengetahuan dan memberi pandangan.

Selasa, Jun 22, 2010

Biar Lebih Kuah...

Aku memang suka makan mi kari. Kalau makan di Restoran BIB, Kulim selalunya aku akan memesan mi kari. Hinggakan ibu_suri akan menyinggit aku;

"Tak ada makanan lain ke u ni. Asyik asyik mi kari!"

Pernah aku ketika membuat pesanan memberitahu pekerja di situ;

"Biar lebih kuah, jangan kurang isi, ya!"

Entah dia perasan entah tidak maksud aku itu sebab bila hidangan itu datang, kuahnya bagi aku masih sedikit dan tidak puas untuk dihirup...

8 ulasan:

kakcikseroja berkata...

Meh datang sini, kakcik buatkan mi kari untuk IM.. tapi taklah sedap pun.. :)

Insan Marhaen berkata...

ha. ha.. pagi pagi makan mi kari, alamat tak sempat pi kerja la sebab lama kat bilik air...

Ariff Budiman berkata...

Mee kari my favourite juga. Kerapnya sayaa makan dibawah pokok depan masjid Bayan Baru

Insan Marhaen berkata...

waa.. betul ke? nanti IM cuba try test rasa dia... Kalau WN kerap makan, maknanya gerenti best la ni...

DDrfauziah berkata...

Aslmkm IM.
Kak G pun gitu, tp Kak G suka yg Chinese style. Bila rajin, buat sendiri ler! :)

Insan Marhaen berkata...

Kalau buat sendiri, setakat mee segera kari boleh le..

Hat tu belajar masih duduk kat asrma dulu!

ibuintan berkata...

salam Im,
mee kari my feberet juga, best ..
selalu buat tapi suka kuah pekat sikit..

Insan Marhaen berkata...

ada jenis mi kari kuah n kari masak sekali. ada juga yang santan n kari asing. bila nak dihidangkan baru dicampur. jenis ini IM pernah makan di depan bank Islam, taman selat, b'worth.