BLOG BARU..

Sayugia ingin aku beritahu. Aku udah bina blog baru. Blog ini akan aku tinggalkan sebagai harta berharga dalam hidup.

Kalau sudi singgah di sini!

Terima kasih atas selama ini kalian tekun melayari blog aku mengutip pengetahuan dan memberi pandangan.

Sabtu, November 21, 2009

Slow & Steady

Dia menguak pintu bilik ofisku. Jarang sekali dia masuk. Cuma akhir-akhir ini. Sejak dia mula mengambil alih tugas menyelia ME Linear group sekaligus para juruteknik. Dan selalu melekap di meja sebelah cermin bilik ofisku ini. Dan dapat menyaksikan setiap perlakuanku di sini.

" Why you come late? Now what time? "

" Relaxs la brother. My job start at 10.30am maaa... "

" Ye la... but you must on the light at 8.10am. Otherwise people thought you are not coming or what. Today no 5S cleaning ka? "

" Wait la.. I just on my pc and listing what I should do today. The cleaning song also not hear yet. "

" We must dicipline you know. Must improve attitude. "

Ha..ha..ha.. Aku tak berani ketawa di luar cuma dalam hati kerana aku tahu cakap-cakap dia itu betul tapi dia pun 2X5.

" Nobody perfect la. If you good in this task not means you also good in another task. "

" Ye la... ha..ha..ha.. " sambil dia menutup pintu, keluar.

Takda kerja ke si tambi ni, kacau aku pagi-pagi lagi.

Tapi memang betul aku selalu masuk lewat ke ofis. Scan In tu awal. Malah mungkin lebih awal dari sesetengah rakan sekerjaku yang tinggal dekat tempat kerjaku. Cuma seronok berborak kat kantin. Bos pulak tak kisah.

Tapi aku akui budaya ni kurang sihat. Aku cuba juga nak kontrol. Kekadang tu berjaya. Tapi banyak kadangnya, kantoi. Bila dah berumur ni, tak mahu fikir banyak-banyak. Lets make the job enjoyable! Slow & steady je...

Tapi bila cukup je bulan, gaji tak boleh slow. Mesti dapat ke tangan on time. Arrgghhh...

6 ulasan:

zai berkata...

mengulat kat tempat kerja tu rasa2nya banyak dilakukan oleh kebanyakan orang tambah2 kalau keja gomen..bukan nak kutuklah kan..tapi rata2nya zai berurusan dgn org keje gomen ni mmg macam tu ...tapi tang gaji..yang tu nak cepat walaupun buat keje sangatlah lambat..rasa2nya bangsa mana rajin buat lagu tu ?

maiyah berkata...

dah lama tak keje.. time relax tapi tak sronok plak sbb bosan.. huhuu :(

dhia nor hashim shah berkata...

masuk kerja lambat tu biasa, tapi if gaji masuk lambat tu mmg luar biasa..

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

perkara biasa yang perlu diluarbiasakan....

Webmaster@Echam berkata...

Saya kat sini masuk keje keje awal cuma gaji je lambat dan kadang2 takde. I'allah, tak lama lagi akan selesai masalah ni.

Tanpa Nama berkata...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.